valea-meuse-şi-pădurea-ardeni

Valea Meuse şi pădurea Ardeni

Deşi în aval, acolo unde se apropie de Marea Nordului, fluviul Meuse este industrializat, pe cursul superior el trece prin superba regiune de la graniţa dintre Franţa şi Belgia.

Zona Ardenilor, al căror nume vine din celtă şi înseamnă „pădure deasă”, este o regiune sălbatică, cu văi dramatice şi munţi acoperiţi de păduri de foioase. Meuse face două coturi în apropiere de Montherme şi Revin, iar această zonă este considerată de toată lumea ca fiind cea mai spectaculoasă parte a văii fluviului.

Pereţii abrupţi ai văii fac ca lucrările agricole să fie dificile, iar pe fluviu să nu se poată circula cu ambarcaţiuni mai mari, astfel încât zona a rămas destul de nepopulată şi este foarte simplu să te pierzi de cei câţiva oameni care locuiesc totuşi aici.

În regiune trăiesc o mulţime de animale sălbatice, precum mistreţi şi căprioare, dar nu e uşor să le vezi. Există şi o mare varietate de păsări de pădure. Sunt o mulţime de trasee de drumeţie care urcă spre munţi şi spre puncte de observare precum Mont Malgre-Tout, desupra oraşului Revin.

Formaţiunile strâmbe şi răsucite de granit care se află pe marginea defileului de aici, printre care se numără şi cea care poartă numele evocator Roche a Sept Heures, sunt atractive pentru alpinişti de toată mâna, iar lipsa traficului comercial de pe fluviu îl face să fie căutat de canotori.

CE ESTE

O regiune frumoasă la graniţa dintre Franţa şi Belgia.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la Charleroix sau Reims.

CÂND SĂ TE DUCI

Vara.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Montherme.

TREBUIE SĂ ŞTII

Sezonul de vânătoare durează de la jumătatea lui octombrie până la jumătatea lui ianuarie.