regiunea-camargue

Regiunea Camargue

O întindere vastă de teren mlăştinos şi lagune din Golfe du Lion, de la Mediterană, Camargue este o zonă protejată cu o mulţime de animale sălbatice. S-a format din aluviunile depozitate de fluviile Grand şi Petit Rhone (Marele şi Micul Ron), la vărsarea lor în mare, şi continuă să avanseze în apele mării.

Partea nordică şi marginile sunt folosite pentru agricultură din a doua jumătate a secolului XX şi sunt cultivate în special cu orez roşu Camarguais, dar partea centrală, despărţită de mare prin întinderi de nisip, a rămas un paradis pentru viaţa sălbatică, Etang de Vaccares a fost declarat parc regional în 1927, iar în 1972 a fost încorporat în Parc Regional Camargue.

Camargue acoperă o suprafaţă de 930 km2. Lagunele sărate (etang) şi mlaştinile cu stufăriş găzduiesc mii de păsări şi sunt un paradis şi pentru cele migratoare, în total fiind înregistrate aici peste 400 de specii. Simbolul regiunii este marele flamingo – în jur de 13 000 de păsări cuibăresc în Etang Fangassier. Printre mamifere se găsesc bursucul, castorul şi mistreţul.

Alte animale pentru care regiunea este cunoscută sunt caii albi şi taurii negri. Taurii umblă liberi, păziţi de gardiens călare pe cai Camarguais îmblânziţi.

Regiunea a fost exploatată de oameni de mii de ani pentru agricultură şi pentru extracţia de sare, iar pe anumite canale, construite pentru controlul apelor, poţi ajunge până la mlaştinile din interior. Poţi de asemenea să explorezi zona cu barca sau călare.

CE ESTE

O vastă regiune mlăştinoasă.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la Arles.

CÂND SĂ TE DUCI

La sfârşitul primăverii sau la începutul toamnei.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Arles, la 5 km.

NU RATA

Flamingii de la Etang Fangassier.

TREBUIE SĂ ŞTII

Ia cu tine spray împotriva ţânţarilor.