parcul-naţional-picos-de-europa

Parcul Naţional Picos de Europa

Un imens parc naţional aflat în Cordillera Cantabrica şi împărţit între provinciile Cantabria, Asturia şi Leon, Picos de Europa (Vârfurile Europei) este şi Rezervaţie a Biosferei UNESCO, datorită importanţei pe care o au animalele de aici.

Printre speciile rare care trăiesc în parc sunt ursul brun, lupul, cocoşul de munte şi vulturul bărbos, în timp ce şoimul, corbul şi capra de munte, numită aici rebecco, sunt mai comune.

Rocile calcaroase din zonă au fost modelate de acţiunea gheţarilor şi râurilor, creând un peisaj carstic în care se găsesc câteva dintre cele mai adânci peşteri din Spania – şi mereu se mai decoperă câte una.

Defileul îngust săpat de râul Cares între doi munţi din parc atrage o mulţime de vizitatori, deoarece se ajunge la el cu un tramvai aerian care circulă de la Fuente De până în satul Cain. Râul a fost canalizat, dar cărarea care merge pe firul apei îţi permite să admiri adâncimea lui de 1 500 m.

Regiunea este extrem de populară printre căţărători, pentru că peisajul variat oferă posibilităţi de escaladă de diferite dificultăţi. Una dintre cele mai spectaculoase formaţiuni este Naranjo de Bulnes, în masivul central – 500 m de urcuş variat.

CE ESTE

Un parc naţional uriaş, cu un peisaj uimitor.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la Santander sau Oviedo.

CÂND SA TE DUCI

Primăvara sau toamna.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

San Vicente de la Barquers, la 20 km.

NU RATA

Ocazia să vezi urşi bruni.