parcul-naţional-monfrague

Parcul Naţional Monfrague

Nu departe de graniţa portugheză, Montfrague este o regiune fermecătoare, cu păduri şi păşuni pe care sunt risipiţi stejari de plută şi stejari de stâncă – vegetaţie numită de localnici dehesa -, iar mai sus crestele stâncoase din jurul unui bazin de acumulare imens, Embalse de Torregon.

Acoperă o suprafaţă de circa 170 km2 şi este una dintre minunile naturale cu care se mândreşte Spania.

Pe lângă faptul că e o zonă de o excepţională frumuseţe, este şi Rezervaţie a Biosferei UNESCO. Printre mamiferele de aici se află pisica sălbatică, linxul iberic, mistreţul, vidra, ciuta, căprioara roşie şi cerbul lopătar.

Dar păsările de pradă fac din Monfrague un loc special. Aici se găsesc cea mai mare colonie, până la 200 de perechi, de vulturi negri (extrem de rari) şi zece perechi de vulturi imperiali spanioli. Tot aici cuibăresc încă două specii de vultur, patru specii de acvilă şi trei specii de uliu.

Pe malul fluviului şi al lacului de acumulare cuibăresc o mulţime de păsări de apă. Cea mai rară dintre păsările parcului este însă barza-neagră, care îşi face cuib în coroana copacilor. Cel mai bun loc pentru a vedea cuiburile de vultur şi de barză este canionul din apropiere de stânca Pena Falcon.

Toţi vor fi încântaţi de acest parc frumos.

CE ESTE

O frumoasă regiune bogată în animale sălbatice.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la Salamanca.

CÂND SĂ TE DUCI

Aprilie-octombrie.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Plasencia, la 20 km.

NU RATA

Păsările de pradă.