pădurea-neagră

Pădurea Neagră

Există trei zone în care se împarte Pădurea Neagră – Schwartzwald: de nord, de sud şi centrală. Partea de nord are cel mai lin relief, cu platouri largi acoperite de păduri dese şi punctate de lacuri încântătoare, precum Wildsee şi Mummelsee. Partea centrală, din jurul oraşului Triberg, are un relief spectaculos, cu văi glaciare, unde se află şi cascada Triberg, cea mai lungă din această regiune.

La sud, terenul se ridică mai mult, iar peisajul devine mai dramatic. Cel mai înalt munte de aici este Fledberg, 1 493 m, iar cea mai frumoasă cascadă din zonă, Hangloch, se găseşte chiar la sud de acesta. Mai sunt şi două frumoase lacuri glaciare, Titisee şi Schluchsee.

Fluviul Rin curge la vest de pădure, iar Dunărea izvorăşte chiar de aici, făcând din dorsala de sub pădure o parte din cumpăna de ape continentală europeană care separă apele care se varsă în Atlantic de apele care se varsă în Marea Neagră.

Acum punct central al unei populare regiuni turistice, pădurea nu mai este locul înspăimântător care a inspirat demonismul din poveştile fraţilor Grimm, ci un peisaj magic pentru plimbări şi drumeţii de vacanţă.

Unul dintre cele mai celebre trasee pitoreşti din Germania, Ruta Spa-urilor din Pădure, se întinde pe 270 km, de la Baden-Baden la Bad Wildbad, iar cea mai cunoscută şosea este Ruta Panoramică Pădurea Neagră -Schwarzwaldhochstrasse.

Oricare parte a Pădurii Negre vei vizita, fie că vrei să faci drumeţii, plimbări, schi, canotaj sau pur şi simplu să admiri peisajul, vei fi impresionat de frumuseţea locului.

CE ESTE

O pădure emblematică din sud-vestul Germaniei.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina din Stuttgart.

CÂND SĂ TE DUCI

Primăvara sau toamna.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Freiburg im Breisgau.

NU RATA

O plimbare pe Schwarzwaldbahn.