marile-lacuri-mazuriene

Marile Lacuri Mazuriene

Marile Lacuri Mazuriene din nord-estul Poloniei sunt cele mai mari atracţii ale acestei regiuni. Cunoscută ca ţinutul celor o mie de lacuri, regiunea cuprinde cea mai mare întindere de apă dulce din Europa, dar şi păduri frumoase, dealuri şi teren arabil. Sunt 45 de lacuri importante, legate prin douăsprezece canale şi opt râuri, dar şi numeroase lacuri mai mici, pe o distanţă de circa 290 km de la est de Vistula până la graniţa cu Lituania. Aproximativ 15% din cei 52 000 km2 de aici sunt reprezentaţi de apă.

Cel mai mare lac este Sniardwy, care, la fel ca şi altele din zona aceasta, este de origine glaciară. Viaţa sălbatică este bogată, iar printre păsările care trăiesc aici se numără barza neagră, buhaiul de baltă şi bâtlanul. În Rezervaţia Lacul Luknajo poate fi văzută în timpul verii cea mai mare populaţie de lebede mute, foarte rare în această regiune din estul îndepărtat.

Tot aici sunt cele mai mari rămăşiţe de pădure străveche – Augustow şi Pisz. Pădurea Pisz este plină de lacuri presărate cu insule, locuri ideale de plimbări cu barca şi admirat de păsări, iar pe uscat sunt nenumărate trasee de plimbare, drumeţie şi ciclism. Lacurile sunt străbătute de o mulţime de ambarcaţiuni.

În acest peisaj liniştit şi pitoresc poţi petrece ore de linişte deplină, savurând frumuseţea din jur după propriul plac.

CE SUNT

O regiune vastă cu lacuri, mlaştini şi păduri din nord-estul Poloniei.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la Varşovia sau Gdansk.

CÂND SĂ TE DUCI

Vara.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Elblag, la 22 km.

NU RATA

Pădurea Augustow.