dealurile-seven-sisters-sapte-surori

Dealurile Seven Sisters (Şapte Surori)

Aceste dealuri s-au format pe coasta de sud a Angliei, acolo unde şesul de cretă se termină brusc în mare. Şesul acesta este o întindere calcaroasă de câmpuri arabile unduioase şi de văi uscate, cu petice de iarbă pitică pe povârnişuri lângă care s-au construit mici aşezări şi ferme din piatră şi cărămidă. Drumuri vechi, de pe vremea romanilor, se întâlnesc la tot pasul şi există o mulţime de tumuli din Neolitic şi din Epoca Bronzului sau forturi din Epoca Fierului.

Falezele spectaculoase şi albe sunt înţesate de mici schelete calcaroase de organisme marine mici, aflate în straturile sedimentare care, împreună cu dioxidul de siliciu din această cretă, alcătuiesc bolovani.

Toate aceste straturi sedimentare au fost modelate şi înălţate de mişcările plăcilor tectonice, apoi au fost erodate de apă.

Unul dintre cele mai faimoase dealuri se numeşte Beachy Head – probabil din franţuzescul beau chef, „cap drăguţ” – şi, din păcate, notorietatea lui vine de la multele sinucideri care au avut loc aici.

De aici până la Cuckmere Haven, elementele naturii au modelat cele Şapte Surori, strălucitor de albe: West Hill Brow, Baily’s Hill, Flagstaff Point, Bran Point, Rough Brow, Short Brow şi Haven Brow, a căror succesiune se încheie în punctul în care râul Cuckmere se varsă în mare, la Cuckmere Haven.

Există trasee de drumeţie care pornesc din Beachy Head peste dealuri şi prin Parcul Seven Sisters.

Regiunea este foarte populară printre biciclişti, drumeţi, amatori de zboruri cu deltaplanul, şi există trasee de drumeţie mai dificile sau mai relaxante prin pădurea Friston sau în jos, prin Birling Gap.

CE SUNT

Dealuri de cretă cu versanţi abrupţi pe coasta de sud a Angliei.

CUM AJUNGI ACOLO

Pe A21 de la joncţiunea 5 cu M25 spre Tonbridge, apoi pe şoseaua A26 până la Uckfield şi pe A22 până la Eastbourne.

CÂND SĂ TE DUCI

Pentru plimbare, tot anul.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Eastbourne, la 3 km.

NU RATA

Bărbatul Lung de la Wilmington – o siluetă de calcar decupată în faţa argiloasă a versantului nordic.