plaja-seven-mile

Plaja Seven Mile

Plaja Seven Mile este o semilună nisipoasă de coral imaculat care se întinde de-a lungul malului vestic al insulei Grand Cayman cea mai mare dintre cele trei insule Cayman. Plaja este renumită în lume pentru apa translucidă, întinderea uriaşă de nisip fin, apusurile superbe, aerul înmiresmat de pini australieni ce cresc în zonă şi pentru temperaturile ideale de iarnă, cu o medie de 27°C.

Nu-i de mirare că recent a primit distincţia de „Cea mai bună plajă din Caraibe”.

Deşi consecinţa faptului că e atât de frumoasă a fost dezvoltarea intensivă a acestei părţi din insulă, există şi avantajul că aici vei găsi ceva pe gustul tău în nenumăratele baruri, restaurante, hoteluri şi forme de distracţie. Există o legislaţie de mediu foarte restrictivă, care împiedică distrugerea plajelor din cauza construcţiilor, aşa că există atât de mult nisip, încât niciodată zona nu pare aglomerată.

Seven Mile (Şapte Mile) nu e un nume prea potrivit, pentru că plaja nu are în realitate decât 5,5 mile (9 km) şi devine tot mai mică din cauza eroziunii constante a apei. Totuşi, pare nesfârşită atunci când te plimbi pe această superbă întindere de nisip, mai ales seara, când poţi să admiri un soare uimitor de portocaliu coborând în ocean şi reflectându-se în apele sclipitoare.

Toată plaja este proprietate publică şi poţi circula nestingherit peste tot. Atmosfera e absolut relaxată, cu puţine restricţii de comportament – doar nudismul este interzis. Apa clară, nepoluată a mării este minunată pentru înot şi snorkelling, iar în larg există multe recife care pot fi explorate, cu peşti tropicali multicolori înotând printre corali.

Seven Mile este o întruchipare a plajei ideale.

CE ESTE

Plajă de nisip coralier.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până la aeroportul internaţional Owen Roberts

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând, dar vârful de sezon este decembrie-aprilie, luni mai uscate.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

George Town.

NU RATA

Snorkelling în Stingray City.

TREBUIE SĂ ŞTII

Zona din jurul plajei a fost grav afectată de uraganul Ivan, în septembrie 2004. Infrastructura a fost reparată mai mult sau mai puţin, dar tot vei observa urmele uraganului devastator.