formaţiunea-de rocă-hell

Formaţiunea de rocă Hell

Situat în apropiere de West Bay, în insula Grand Cayman, Hell („iad”) este un câmp extraordinar din piatră neagră, veche de circa 1,5 milioane de ani, pe o suprafaţă cam cât jumătate dintr-un teren de fotbal.

Deşi pare vulcanică, piatra de fapt este „ironshore”, combinaţie de dolomit şi calcar ce creează o rocă aspră şi poroasă. Acest tip de rocă e des întâlnit atât în Insulele Cayman, cât şi în alte părţi, însă se găseşte extrem de rar în asemenea forme.

În mod natural, această rocă e albă, dar culoarea i se schimbă în timp din cauza acizilor secretaţi de alge, care îi înnegresc şi îi erodează suprafaţa şi formează muchii ascuţite şi negre. La prima vedere, acest câmp sugerează consecinţele unui incendiu uriaş. Impresia de „foc al iadului” a dat, probabil, numele locului. O altă explicaţie ar fi aceea că un demnitar care a vizitat locul ar fi spus „Probabil că aşa arată iadul” – şi aşa i-a rămas numele.

Hell este o importantă atracţie turistică. Vin atât de mulţi vizitatori, încât s-a instituit interdicţia de a călca pe câmpul de piatră; poţi vedea locul doar de pe două platforme de observare construite în acest scop.

În apropierea câmpului există o mică aşezare, iar în 1962 s-a deschis şi un mic oficiu poştal, pentru a răspunde nenumăratelor solicitări ale turiştilor care voiau să trimită neapărat o carte poştală pe ştampila căreia să scrie Hell.

CE ESTE

Formaţiune de rocă.

CUM AJUNGI ACOLO

Sunt curse programate până la aeroportul internaţional Owen Roberts, Grand Cayman.

CÂND SA TE DUCI

Oricând. Martie şi aprilie sunt cele mai uscate luni.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

West Bay

NU RATA

Crescătoria de ţestoase Cayman