valea-termală-whakarewarewa-si-vulcanii-noroioşi

Valea termală Whakarewarewa si vulcanii noroioşi

Una dintre regiunile cu cea mai mare activitate termală din ciudata zonă Rotorua este valea termală Whakarewarewa, unde se găseşte un amalgam de vulcani noroioşi, fumarole, bazine cu apă fierbinte şi gheizerele din Geyser Flat (deasupra).

Apariţia şi modul de manifestare a vulcanilor noroioşi depind de proporţia dintre noroi şi apă. În această vale, noroiul este destul de gros, iar micile erupţii succesive formează cercuri concentrice care dispar foarte greu şi lasă în urmă un peisaj nepământean.

Sunt circa 500 de bazine în vale, multe fiind izvoare termale alcaline. Marginile lor sunt pline de silicaţi, iar aburii se ridică deasupra apelor albastre, adăugând un plus de stranietate locului.

Pentru populaţia maori, care a trăit aici încă de la începutul secolului al XIV-lea, este locul unde zeiţele focului Te Pupu şi Te Hoata au ieşit pentru prima oară de sub pământ, iar gheizerele şi vulcanii noroioşi se datorează respiraţiei lor.

Localnicii spun că fiecare manifestare geotermală de aici are personalitate şi că ei pot spune în ce dispoziţie se află după sunetele scoase. Terenul acesta este în continuă schimbare şi zilnic se fac verificări atente, pentru a vedea dacă au apărut alte izvoare termale sau alte fisuri, în timp ce înaintezi, învăluit în aburi, printre bolboroselile vulcanilor noroioşi, cu ochii la apa fiartă care iese de sub pământ, probabil te vei bucura că se fac aceste inspecţii.

CE SUNT

Cea mai spectaculoasă parte din strania regiune Rotorua.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina sau cu trenul până la Rotorua City.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Rotorua City.

TREBUIE SĂ ŞTII

Nu te abate de la traseele marcate.