rezervaţia-recreaţională-cascada-togitogiga

Rezervaţia Recreaţională Cascada Togitogiga

Înconjurată de o luxuriantă pădure tropicală, cu palmieri atârnaţi deasupra ei, cascada Togitogiga este o încântare.

Se ajunge pe un traseu de 1 km care te poartă printr-un superb frunziş verde. Sub fiecare cascadă este câte un bazin adânc, loc ideal pentru o partidă de înot pe vreme caldă. Ca să ajungi la bazinul din mijloc e nevoie de ceva căţărări şi ceva curaj.

Se poate ajunge mai simplu la bazinul de dedesubt, dar să sari în el din bazinul de sus este o experienţă plină de adrenalină. Înainte de a sări în oricare dintre bazine, verifică locul unde apa e mai adâncă şi asigură-te că nu sunt buşteni chiar sub luciul apei.

În timpul săptămânii, cascadele sunt mai puţin aglomerate. După vreo două ore de mers din greu prin junglă vei ajunge la peştera Pe’ape’a (pe teritoriul Parcului Naţional O le Pupu-Pue, aflat în vecinătate); peştera este un vechi tub de lavă în care trăiesc drepnele ce şi-au dat numele peşterii.

Spre sud se întinde parcul naţional, prin care trec un drum extrem de dificil şi o cărare năpădită de buruieni care duc spre spectaculoasa coastă de lavă, de unde poţi urca pe un drum abrupt pe faleză, ca să vezi panorama fascinantă a oceanului şi ciudatele formaţiuni de lavă pietrificată.

CE ESTE

Un grup splendid de căderi de apă cu bazine naturale în care poţi înota.

CUM AJUNGI ACOLO

Pe şoseaua principală din ‘Upolu – South Coast Road.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Saleilua, la 7 km.

NU RATA

O partidă de înot în bazine.

TREBUIE SĂ ŞTII

După ploi puternice, cascadele se transformă în torenţi urlători.