parcul-naţional-westland-tai-poutini

Parcul Naţional Westland Tai Poutini

Acest mare parc naţional acoperă 1 175 km2, o întindere spectaculoasă de teren între Alpii Sudici şi îndepărtatele plaje sălbatice de pe coasta de vest a Insulei de Sud. Aici sunt gheţari, păduri temperate, lacuri pitoreşti, şesuri şi terenuri umede, dar şi plaje fantastice.

Împreună cu parcurile naţionale muntele Aoraki/Cook, muntele Aspiring şi Fiorland, el protejează o arie vastă de sălbăticie virgină. Câmpia de coastă este separată de munţi prin Falia Alpină. Gheţarii Fox şi Franz Josef se află în acest parc.

Ca şi lacul Matheson, multe dintre lacurile ce se găsesc pe terenurile umede de aici sunt întunecate la culoare din cauza nutrienţilor care se infiltrează din sol şi care atrag păsări de apă, cum ar fi bâtlanul alb, sau alte păsări precum cufundarul (corcodelul) cu ciuf. În pădurile joase există şi o mică populaţie de kiwi brun.

Una dintre cele mai populare rute de drumeţie dintre multele din zonă este Copland Track, care porneşte de la Highway 6.

Acest traseu de 17 km urcă prin frumoasa vale Copland spre pasul cu acelaşi nume şi durează cam şapte ore. O distracţie de alt fel o constituie bazinele cu apă caldă de la Welcome Flat Hut, dar este important să reţii că nu trebuie să bagi capul în apă – conţine nişte virusuri care pot cauza meningită amibiană.

CE ESTE

Un parc naţional cu peisaje spectaculoase.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la Greymouth

CÂND SĂ TE DUCI

De primăvara până toamna.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Satul Fox Glacier.

NU RATA

Priveliştea.

TREBUIE SĂ ŞTII

Plouă mult în zonă.