parcul-naţional-munţii-grampieni

Parcul Naţional Munţii Grampieni

O regiune de o frumuseţe deosebită, Munţii Grampieni sunt ultima parte din Munţii Marii Cumpene a Apelor care izolează de ani de zile interiorul Australiei de câmpia de coastă din est.

Întins pe 700 km2, parcul naţional are o mare varietate de peisaje – păduri de eucalipt, văi pline de ferigi şi de eucalipt roşu, păduri subalpine, bărăgane, pajişti cu flori şi mlaştini. Aici trăiesc o mulţime de animale, inclusiv diverse specii de wallaby, canguri cenuşii, oposumi, koala şi echidne. Sunt şi multe păsări, inclusiv o populaţie considerabilă de emu.

Locurile sunt deosebite, cu multe poteci şi cărări care duc spre puncte de observare de unde poţi privi peste văi şi lacuri. Cascada Mackenzie este spectaculoasă primăvara şi după ploaie. Printre munţii pe care poţi face drumeţii se numără muntele William (numit şi Duwill) şi cel cu nume bine ales, Muntele Abrupt (Mount Abrupt), dar cea mai populară, chiar dacă şi mai grea, este ascensiunea pe vârful Pinnacle.

În 2006 a avut loc aici un incendiu mare de vegetaţie, chiar în centrul parcului, însă plantele care cresc în zonă sunt adaptabile şi acum s-au regenerat.

Printre activităţile pe care poţi să le faci se numără raftingul, zborul cu parapanta, escalada, ciclismul, canotajul şi urmărirea păsărilor. Sunt mai multe drumuri prin parc ce duc spre zone frumoase, precum valea Victoria, în vreme ce din zona centrală cărările şi potecile duc spre zonele sălbatice.

CE ESTE

O frumoasă zonă muntoasă din vestul statului Victoria.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la Melbourne.

CÂND SĂ TE DUCI

De primăvara până toamna.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Stawell, la 20 km.