parcul-naţional-muntele-cradle-lacul-st-clare

Parcul Naţional Muntele Cradle – Lacul St Clare

Parte a Wilderness Area din Tasmania înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, Parcul Naţional Muntele Cradle – Lacul St Clare este o regiune uimitoare, cu versanţi abrupţi şi creste ascuţite, văi săpate de gheţari, circuri şi lacuri care coboară din zona de vegetaţie alpină spre pajişti cu flori, păduri de pin şi fag, până în zona în care se află o străveche pădure tropicală.

Un drum dus-întors pe muntele Cradle – 1 545 m – durează cam opt ore, dar există trasee mai uşoare pe pantele mai joase, iar excursia de trei ore în jurul lacului Dove nu trebuie ratată.

Muntele Cradle se află în nordul parcului, iar lacul St Clare, cel mai adânc lac cu apă dulce din Australia, se află la extremitatea sudică. Drumeţia de la unul la celălalt durează şase zile – traseul e numit Overland Track -, este una sdintre cele mai populare din ţară şi atrage excursionişti din toată lumea.

Drumul te poartă prin zone sălbatice, neatinse, de pe insulă, cu lacuri glaciare, râuri de gheaţă, cascade şi pe lângă spectaculoasa siluetă a munţilor care se ridică deasupra ta. Pe un traseu de 80 km sunt nouă cabane în care excursioniştii pot înnopta – chiar şi vara poate să fie foarte rece noaptea, iar în zonele înalte zăpada e ceva obişnuit.

Printre alte activităţi oferite de parc se numără şi raftingul pe râul Franklin, o călătorie palpitantă care te poartă prin alte zone frumoase şi sălbatice.

CE ESTE

Un superb peisaj glaciar din Tasmania.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina din Launceston.

CÂND SĂ TE DUCI

De primăvara până toamna.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Sheffield, la 50 km.

NU RATA

Priveliştea cu lacul Dove.