pădurile-subtropicale-din-sud-estul-statului-queensland

Pădurile subtropicale din sud-estul statului Queensland

Departe de luminile Coastei de Aur sunt regiuni întinse de păduri subtropicale relativ neatinse. McPherson Range este un paradis pentru amatorii de plimbare.

La nord, muntele Tambourine este un platou înalt de 600 m la care se ajunge pe o şosea şerpuită care traversează pădurea deasă cu ferigi-copac. Pădurea de eucalipt stă atârnată la înălţimi în jurul defileurilor şi al cascadelor, cum sunt Cedar Creek Falls şi Witches Falls.

Cărările care duc la aceasta din urmă, ca şi la cascada Cameron, au puncte de observare spectaculoase. Kookaburra (o specie de pescăraş verde) zboară mai ales în zona pentru picnicuri, papagalii roz pot fi văzuţi printre crengile copacilor, iar cacaduul cu creastă galbenă poate fi auzit (deasupra). Locuitori mai timizi ai zonei sunt koala, curcanul australian, nocturnul Podargus strigoidea şi goanna – o şopârlă cu volane.

În sudul lanţului muntos, Parcul Naţional Lamigton are văi dens împădurite cu păduri subtropicale. Peisajul este spectaculos, cu defileuri, cascade şi bazine, peşteri şi locuri splendide. Este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea viaţa unor specii sălbatice, cu papagali, peruşi şi cacadu.

La est, platoul Springbrook are o pădure temperată, cu eucalipţi şi o reţea de drumuri care îţi permit să explorezi faleze, păduri, defileuri şi cascade, cum ar fi Purling Brook Falls, înaltă de 109 m. Dacă a plouat destul, bazinul Waringa este locul potrivit în care să te răcoreşti după un drum lung. Chiar în capătul sudic al platoului este punctul de observare numit cu modestie Best of AII Lookout.

CE SUNT

O pustietate în care te poţi pierde.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina din Brisbane sau de pe Coasta de Aur.

CÂND SĂ TE DUCI

De primăvara până toamna.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Coolangatta, la 20 km.

TREBUIE SĂ ŞTII

Vara poate să plouă foarte abundent.