insula-rottnest

Insula Rottnest

Rottnest a fost descoperită în 1696 de Willem de Vlamingh, un explorator olandez care a crezut că micile marsupiale quokka de pe insulă sunt şobolani, aşa că a numit-o Rottnest („cuibul şobolanilor”). Toată insula este administrată ca rezervaţie naturală, iar apele care o înconjoară au statut de parc maritim. Se află pe şelful continental australian şi s-a separat de continent cu circa 7 000 de ani în urmă, datorită ridicării nivelului mării.

Insula se vizitează cel mai bine cu bicicleta – maşinile particulare nu pot circula aici -, iar circuitul de 24 km în jurul insulei trece prin locuri deosebit de frumoase, pe lângă plajele mici şi nisipoase din golfuri izolate.

În larg, recifele sunt printre cele mai frumoase din Australia, cu douăzeci de specii de corali multicolori şi 360 de specii de peşti, inclusiv diavoli de mare, delfini cu bot gros şi lei de mare. Balenele cu cocoaşă înoată în apropierea insulei în timpul sezonului de migrare, iar ţestoasele verzi şi caretul au fost şi ele zărite uneori.

Cele mai populare activităţi sunt plimbările cu caiacul pe mare, scufundările, snorkellingul sau plimbarea cu barca cu fund de sticlă, pentru admirarea coralilor.

Printre animalele de uscat se află un număr mic de reptile -miile de ani de izolare au făcut ca multe specii să se transforme în specii distincte, endemice – şi trei specii de amfibieni.

Malurile insulei, lacurile sărate şi mlaştinile oferă habitat pentru diverse păsări. Este un loc plăcut şi relaxant de vizitat, cu peisaje şi animale uimitoare.

CE ESTE

O mică insulă în largul coastelor vestice ale Australiei.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul sau cu vaporul de la Perth sau Fremantle.

CÂND SĂ TE DUCI

Primăvara sau toamna.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Fremantle, la 19 km.

NU RATA

Quokka (şoarecele marsupial).

TREBUIE SĂ ŞTII

Insula este foarte aglomerată în perioada vacanţelor şcolare, aşa că verifică data înainte de a pleca.