insula-norfolk

Insula Norfolk

Tivită de apele albastre ale Oceanului Pacific, această insulă micuţă, de numai 5 x 8 km, are unul dintre cele mai frumoase şi mai preţioase peisaje pe care le vei vedea vreodată.

Aflată la sute de kilometri de cea mai apropiată întindere de pământ, are plantele ei unice, inclusiv pinul Norfolk Island, şi păduri tropicale umede pline de ferigi-copac uriaşe. O treime din suprafaţa insulei este parc naţional şi grădină botanică în care sunt protejate multe dintre speciile endemice sau ameninţate cu dispariţia.

Traseele de drumeţie sau de ciclism permit vizitatorilor să vadă de aproape cele mai înalte ferigi-copac din lume şi să se piardă în acest paradis verde.

Pe insulă trăiesc şi numeroase păsări extrem de rare, printre care papagalul verde Norfolk Island sau bufniţa pătată Norfolk Island (numită şi bufniţa Boobook), specie din care, la sfârşitul anilor 1980, nu mai rămăsese decât o femelă, înainte ca doi masculi dintr-o specie înrudită să fie aduşi pe insulă. Pescăraşul verde este mult mai comun şi îl poţi vedea peste tot. În timpul sezonului de împerechere vin aici o mulţime de păsări de mare spectaculoase.

Cea mai valoroasă bijuterie a insulei este poate reciful de corali care o înconjoară, plin de corali multicolori şi bancuri întregi de peşti spectaculoşi.

CE ESTE

O insulă micuţă între Noua Zeelandă şi Australia.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul din Sydney, Brisbane, Newcastle sau Auckland.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Auckland, la 1 080 km.

NU RATA

Să înoţi printre peştii din reciful de corali.