insula-kangaroo

Insula Kangaroo

Chiar în largul costelor Australiei de Sud se află insula Kangaroo, în mare parte o sălbăticie neatinsă. Aici, animale pe care le poţi vedea doar la grădina zoologică sau doar de la distanţă sunt aproape de tine. Peste o treime din insulă este protejată şi adăposteşte canguri, wallaby, posumi, bandicoţi, lilieci, goanna, pinguini mici, echidne, foci cu blană neozeelandeze şi lei de mare australieni, precum şi recent introduşii koala şi ornitorinci. Protejate de prădători, toate aceste animale prosperă aici.

Peisajul insulei este variat, iar dunele de nisip Mica Sahară se ridică pe neaşteptate în mijlocul insulei, dintre arbuşti, ca fundul răsturnat al unei corăbii. E o experienţă palpitantă căţărarea pe pantele abrupte ale dunelor, de unde te dai jos ca pe tobogan.

În ciuda apropierii insulei de zonele urbanizate de lângă Adelaide, plajele au rămas pure – cea de la Vivionne Bay este considerată cea mai frumoasă din Australia.

Pe insulă sunt patru parcuri de conservare: Flinders Chase, Kelly Hill, Seal Bay şi Cape Willoughby. Parcul Flinders are formaţiunile stâncoase Admiral’s Arch şi Remarkable Rocks (deasupra), Kelly Hill are magnifice peşteri de calcar cu stalactite şi stalagmite spectaculoase, iar Sea Bay are o mare colonie de lei de mare australieni, printre care turiştii se pot plimba.

CE ESTE

O insulă de şapte ori mai mare decât Singapore.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu feribotul de la Cape Jervis sau cu avionul de la Adelaide.

CÂND SĂ TE DUCI

De primăvara până toamna.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Cape Jervis.

NU RATA

O excursie de noapte, ca să vezi întoarcerea micilor pinguini la vizuini.

TREBUIE SĂ ŞTII

Aici este Oceanul Antarctic: apa este foarte rece.