insula-fraser

Insula Fraser

Întinsă pe 123 km de-a lungul coastei statului Queensland, insula Fraser este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ.

Este singulară, fiind acoperită aproape complet de nisip. Unele dune ajung şi la 240 m înălţime. În zonele mai joase, bărăganul se umple de flori primăvara şi vara, iar în interior, străvechi păduri tropicale înconjoară peste 100 de lacuri cu apă dulce şi râuri cu ape limpezi.

Printre vedetele insulei se numără şi terenurile umede Great Sandy Strait, unde poţi vedea dugongi şi ţestoase, iar prin apele golfului Hervey trec în perioada migraţie peste 1 500 de balene cu cocoaşă.

În interiorul insulei, lacurile sunt splendide, mai ales lacul Wabby şi cele din jurul lacului Mckenzie. Partea de nord a fost desemnată parc naţional. Când te duci spre plajele din est, la nord de Pinnacles, o să treci pe lângă Catedralele întinse pe 25 km – faleze din nisip colorat – şi vei ajunge la Indian Head, un loc perfect pentru observarea delfinilor, rechinilor şi balenelor.

Printre alte animale care trăiesc aici se numără poate cea mai pură specie de câini dingo (nu-i hrăni; încep să nu se mai teamă de oameni şi deja au fost multe atacuri fatale), caretul, pisica de mare, posumul, liliacul, veveriţa zburătoare australiană, echidna şi câteva specii de reptile.

Dintre cele aproximativ 200 de specii de păsări, putem aminti cacaduul cu creastă galbenă, fiindcă este atât de gălăgios, deşi papagalul-curcubeu este mult mai colorat.

CE ESTE

Cea mai mare insulă de nisip din lume.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu vaporul de pe continent sau cu avionul din Hervey Bay.

CÂND SĂ TE DUCI

Vara sau în lunile august şi septembrie, dacă vrei să vezi balenele.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Hervey Bay, la 15 km.

NU RATA

Lacul Wabby.

TREBUIE SĂ ŞTII

Înotul în apele oceanului nu este recomandat din cauza rechinilor.