cei-doisprezece-apostoli

Cei Doisprezece Apostoli

În apele din sudul statului Victoria, nu departe de ţărm, se află un grup spectaculos de formaţiuni calcaroase. Iniţial li se spunea „Scroafa cu purcei”, dar în anii 1950 au primit un alt nume.

Vânturile şuierătoare şi apele adânci ale Oceanului Antarctic erodează continuu coastele calcaroase de aici, iar aceste formaţiuni sunt rămăşiţele unui teritoriu prăbuşit deja în mare. Şi ele sunt în mare pericol: în iarna lui 2005, una dintre ele s-a prăbuşit in apă în câteva secunde. Falezele de aici au şi 70 m înălţime, iar cel mai mare dintre apostoli are 45 m.

De pe vârfurile falezelor priveliştea este spectaculoasă, cu valurile care se sparg în stânci. Zona mai mare care alcătuieşte Parcul Naţional Marin Doisprezece Apostoli are şi locuri unde turiştii pot să înoate, să facă surfing, snorkelling, scufundări sau plimbări cu caiacul, dacă vremea şi valurile permit acest lucru.

Poţi face scufundări atât la epava Lorc Ard, cât şi în regiunea cu canioane subacvatice cunoscută ca Arcele, unde vei vedea peisaje spectaculoase cu pereţi plini de alge, corali de stâncă, corali-evantai şi muşchi de apă. Uneori vezi aici şi foci care se joacă, strecurându-se prin tunelurile şi arcele subacvatice.

Este una dintre atracţiile naturale majore din Australia.

CE SUNT

Un grup de formaţiuni stâncoase pe coasta statului Victoria.

CUM AJUNGI ACOLO

Pe Great Ocean Road.

CÂND SĂ TE DUCI

Primăvara sau toamna.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Port Campbell, la 7 km.