bora-bora

Bora Bora

Una dintre Insulele Societăţii din Polinezia Franceză, Bora Bora este de fapt vârful unui vulcan scufundat înconjurat aproape complet de un recif aproape pătrat. Este pur şi simplu superbă. Plajele de pe recif au nisip alb de corali măcinat, iar apele lagunelor au exact acea nuanţă de albastru pe care ar trebui s-o aibă toate lagunele din lume.

În lagună şi în recif se găsesc peşti, crabi, scoici şi ţipari de o varietate uluitoare, dar cele mai bune locuri de observare a vieţii marine sunt în largul oceanului, unde poţi vedea baracude, ton, bibani de mare, macrou, mai multe specii de pisici de mare, rechini-lămâie, cenuşii, de recif cu aripioară neagră şi ţestoase, în perioada august-octombrie, poţi vedea şi balene cu cocoaşă în migraţia lor.

Toate felurile de sporturi acvatice pe care le-ai visat se pot practica în lagună sau în ocean, dar, pentru cei mai puţin activi, recifele, cu colibele lacustre şi cu palmierii lor, oferă locul ideal de relaxare. Bărcile cu fund de sticlă îţi arată viaţa din lagună şi una dintre cele mai populare excursii este cea de hrănire a rechinilor şi pisicilor de mare.

Pe insula principală, cel mai bine te plimbi cu bicicleta. Poţi face şi plimbări cu calul sau excursii la vârfurile vulcanice gemene, de unde poţi admira peisajul idilic al lagunei.

CE ESTE

O insulă vulcanică in insulele Societăţii

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul din Tahiti sau cu vaporul

CÂND SĂ TE DUCI

Mai-octombrie.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Papeete, Tahiti, la 230 km

NU RATA