bay-of-islands

Bay of Islands

Cele 144 de insule din Parcul Maritim Bay of Islands (Golful Insulelor) sunt presărate în jurul unui golf cu ape albastre şi limpezi şi o mare varietate de animale. Este un paradis pentru navigatori, o Mecca pentru pescari sportivi şi un rai pentru iubitorii de animale sălbatice. Apele calde, ecuatoriale indică un climat echilibrat, iar localnicii pretind că aici nu este iarnă.

Cel mai bine poţi aprecia linia de coastă a golfului şi insulele de pe apă, dintr-o ambarcaţiune. Pentru mulţi turişti, scopul excursiei este să vadă balene sau delfini. E posibil chiar să înoţi cu delfinii, dar mai bine faci un tur organizat, în care poţi să intri în apă şi să-i laşi pe ei să decidă dacă vor să înoate lângă tine.

Printre numeroasele locuri bune de scufundare se află şi epava navei Greenpeace Rainbow warrior, care a fost scufundată în 1985 de serviciile secrete franceze şi de atunci a început să fie colonizată de organisme marine. În alte părţi, recifele din rocă vulcanică sunt acoperite de adevărate păduri de varec, printre care înoată puzderii de peşti subtropicali.

Printre vedetele locale se numără Cape Brett şi Hole in the Rock, pe insula Piercy, şi multe agenţii turistice organizează excursii acolo.

Aceasta este şi o regiune istorică din Noua Zeelandă: la Waitangi, vizavi de golf, a fost semnat tratatul dintre britanici şi populaţia maori.

CE ESTE

Un golf splendid pe coasta nordică a Insulei de Nord, din Noua Zeelandă.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina sau cu trenul din Auckland până la Russel sau cu avionul până la Kerikiri, apoi cu maşina.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Russell.

NU RATA

Înotul printre delfini.

TREBUIE SĂ ŞTII

Există reguli stricte privitoare la distanţa la care se pot apropia ambarcaţiunile de delfini sau balene.