regiunea-muntele-emei

Regiunea Muntele Emei

Muntele Emei, cu 3 100 m înălţime, se găseşte la vest de câmpia Chengdu, în provincia Sichuan. Nu este doar o regiune frumoasă şi pitorească, cu o mare diversitate de plante şi multe specii endemice, ci este şi locul unde a fost construit primul templu budist din China, în secolul I d.Hr.

Pe măsură ce budismul s-a răspândit, au mai fost construite alte temple în munte, şi aşa a devenit unul dintre cele mai venerate locuri din lume. Azi găseşti aici peste 100 de temple şi mănăstiri, iar multe dintre ele oferă cazare pentru vizitatori.

Cei trei munţi principali sunt aşezaţi paralel, poziţie pentru care muntele este uşor de recunoscut. Aici vei găsi defileuri adânci, văi, coline domoale, râuri, izvoare şi cascade. Eroziunea produsă de apă în rocile calcaroase a format un râu subteran, peşteri şi pădurea de carst Shisungou. Cinci rezervaţii naturale au fost înfiinţate aici şi există cinci etaje de vegetaţie, de la pădurea subalpină de conifere şi tufăriş, de la altitudini mari, la pădurea subtropicală, la poalele muntelui.

În total sunt 3 200 de plante înregistrate aici, dintre care peste 100 sunt endemice. Există 2 300 de specii de animale, printre care unele ameninţate cu dispariţia la nivel mondial, precum panda roşu, ursul negru asiatic, pisica asiatică aurie şi macacul tibetan.

Înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, zona include şi Aria Leshan a Uriaşului Buddha, la 40 km de muntele Emei. În anul 713 î.Hr., un călugăr pe nume Haitong a început să sculpteze cea mai mare statuie a lui Buddha, pe o stâncă de pe versantul vestic al muntelui Lingyun, la confluenţa a trei râuri.

Capul uriaşei statui ajunge la 71 m, iar picioarele sunt în apă. Dacă eşti interesat de budism, acesta e un loc unde vei descoperi o minunată moştenire culturală.

CE ESTE

Unul dintre cei patru munţi sacri ai budiştilor din China.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la Chengdu sau cu trenul de la Kunming.

CÂND SĂ TE DUCI

Octombrie-aprilie.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Leshan, la 28 km.

NU RATA

Mănăstirea Wan-nian.

TREBUIE SĂ ŞTII

Peste tot se plăteşte intrare. Dacă nu vrei să urci pe jos, poţi ajunge în vârful muntelui cu autobuzul sau cu telefericul.