cascada-kuang-si

Cascada Kuang Si

Cascada Kuang Si se află la circa 30 km sud de Luang Prabang, în nordul Laosului. Este o cascadă frumoasă, largă şi generoasă, ale cărei ape curg peste etajele de calcar prin bazine puţin adânci şi calme.

Depozitele de calcit care au acoperit şi au rotunjit aceste trepte dau apei o nuanţă extraordinară, de albăstrui lăptos, palid. La nivelul cel mai jos s-a construit un parc frumos, cu mese şi scaune de picnic, aranjate în aşa fel încât să vezi cât mai bine cascada şi pădurea din jurul ei.

O cărare prin pădure duce către partea de sus a cascadei, urmând firul râului, iar cei care merg pe aici ajung curând la al doilea etaj al cascadei, unde bazinul natural este bun pentru înot. Dacă te aventurezi în spatele perdelei de apă, vei descoperi o peşteră care intră în munte până la 10 m.

Înapoi pe cărare, continui să urci spre vârf şi găseşti izvorul care alimentează cascada, înconjurat de pădure şi cu o pajişte dedesubt. Priveliştea de la înălţimea de 60 m în jos, peste cascadă, este superbă, încadrată de copaci şi tufişuri cu flori şi inundată de bougainvillea.

Chiar înainte de a ajunge la cascadă o să treci pe lângă satul pitoresc Ban Ta Baen, cu fermecătoarele lui case pe piloni, cu ardei iuţi roşii puşi pe acoperiş la uscat, poziţionat excelent pe sectorul de râu cu bazine limpezi de înot şi mici cascade. Sunetul stropilor de apă este relaxant, iar cântecul de păsărele şi râsetele copiilor sporesc farmecul rural al acestui loc idilic.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina sau pe râu de la Luang Prabang.

CÂND SĂ TE DUCI

Noiembrie-mai.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Luang Prabang, la 30 km.

NU RATA

Satul Ban Ta Baen.

TREBUIE SĂ ŞTII

Intrarea se plăteşte.