arhipelagul-similan

Arhipelagul Similan

Arhipelagul Similan este cu adevărat una dintre cele mai valoroase comori ale Thailandei, iar recifele din jurul insulelor oferă unul dintre cele mai spectaculoase decoruri subacvatice din lume.

Parc naţional marin, cele nouă insule care compun arhipelagul sunt practic nelocuite, cu excepţia administratorilor rezervaţiei şi a grupurilor organizate de turişti care vin aici pentru scufundări.

Marina militară thailandeză îşi face simţită prezenţa pe una dintre ele, unde protejează o rezervaţie de ţestoase marine, iar pe o altă insulă fiica cea mică a regelui actual are o casă. Toate acestea au ajutat parcul să scape de excesele pescarilor care obişnuiesc să dinamiteze reciful în căutarea exemplarelor mari.

Malurile din sud sunt bine protejate în faţa furtunilor musonice, au plaje cu nisip alb şi recife cu pante line, oferind un loc minunat pentru snorkelling. Ţărmurile din vest sunt lovite din plin de forţa vânturilor şi a valurilor Mării Andaman, iar peisajul subacvatic este mult mai dramatic: bolovani de granit acoperiţi de corali par să fi fost rostogoliţi în mare, unde au creat arce şi pasaje, faleze şi peşteri la adâncimi care variază de la 2 la 30 m.

Siluetele fantastic contorsionate ale diferitelor specii de coral mişună de creaturi acvatice variate. Bancuri de peşti intens coloraţi – peşte-înger, peşte-fluture şi mulţi alţii – se adună şi se răsucesc prin pădurea de anemone şi evantaie de mare care se leagănă uşor la suflarea curenţilor destul de puternici ca să cureţe reciful de nisip şi să asigure astfel o vizibilitate perfectă în această magică lume subacvatică.

CE ESTE

Un parc naţional marin în care poţi face scufundări şi snorkelling

CUM AJUNGI ACOLO

Cu barca de la Phuket, Thap Lamu sau Hat Khao Lak.

CÂND SĂ TE DUCI

Decembrie-mai.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Khao Lak, la 2 ore de mers cu şalupa.

TREBUIE SĂ ŞTII

Intrarea se plăteşte. Birourile parcului, centrul turistic şi toate facilităţile sunt pe insula Ko Miang. Dacă nu, poţi să faci o croazieră.