parcul-naţional-nahuel-huapi

Parcul Naţional Nahuel Huapi

Cunoscut ca Districtul Lacurilor din Argentina, Nahuel Huapi este o regiune frumoasă cu privelişti ca de carte poştală, cu lacuri glaciare adânci şi albastre, culmi acoperite de zăpadă, albii de râu împădurite, pajişti şi nenumărate izvoare.

Parcul acoperă peste 7 000 km2, la poalele Anzilor, în colţul sudic al Patagoniei, de-a lungul graniţei chiliene. Cel mai înalt munte este Cerro Tronador (3 491 m), al cărui nume vine de la avalanşele frecvente pe care le auzi detunând pe versanţii săi. Nahuel Huapi este cel mai mare (560 km2) dintre nenumăratele lacuri splendide de aici. Are o adâncime de peste 460 m, insule şi peninsule stâncoase.

Altitudinea variază între 700 şi 3 000 m, iar cantitatea medie de precipitaţii care cad anual variază de la 30 cm în şesurile ierboase din est până la 400 cm în pădurile din vest. Aceste extreme susţin diverse ecosisteme.

În vegetaţia săracă de pe înălţimile montane vezi condori, pume şi huemul (căprioară andină), ameninţată cu dispariţia. Pe văile mai joase, pădurile de fag şi de conifere sunt pline de flori, care primăvara alcătuiesc un adevărat covor strălucitor.

Luxurianta pădure valdiviană este o junglă densă de ferigi, orhidee şi liane. Iar strania Bosque Los Arrayanes este o pădure cu copaci ciudaţi, vechi de 300 de ani, cu trunchiuri răsucite şi scoarţă ciudată, ca de scorţişoară, rece şi fină la atingere, printre care trăiesc căprioare pudu. În est, platoul semiarid, străbătut de canioane spectaculoase şi acoperit cu ierburi galbene şi portocalii, este habitatul ideal pentru vulpi, guanaco şi păsări de pradă.

Diversitatea naturală de la Nahuel Huapf transformă acest loc într-o staţiune turistică în care poţi merge tot timpul anului pentru schi ori pentru admirarea păsărilor sau a peisajului superb.

CE ESTE

Munţi, lacuri şi un platou format prin glaciaţiune.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până la San Carlos de Bariloche sau cu maşina pe şoseaua extraordinar de pitorească din Chile până aici; ori cu barca pe lacuri.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

San Carlos de Bariloche.

NU RATA

Valle Encantada (Valea Vrăjită), cu ciudate formaţiuni stâncoase sculptate de vânt şl ploaie.

TREBUIE SĂ ŞTII

Este o staţiune atât de populară, încât regiunea se confruntă cu pericolul degradării, aşa că trebuie tratată cu cel mai mare respect.