smoky-mountains

Smoky Mountains

Una dintre cele mai populare zone de recreere din estul Statelor Unite, Smoky Mountains (Munţii Fumegoşi) se situează pe graniţa dintre statele Tennessee şi Carolina de Nord. Aceşti munţi fac parte din lanţul Apalaşilor, care se întinde de la nord-est la sud-vest, din Maine până în Georgia. Ca şi în cazul Munţilor Blue Ridge din New South Wales, Australia, numele lor vine de la ceaţa albăstruie care se ridică din copacii de pe versanţi.

Vara, această zonă splendidă este un paradis pentru iubitorii de plimbări şi drumeţii, pentru că aici se găsesc cele mai frumoase peisaje, dar şi terenul cel mai accidentat din tot traseul Appalachian National Scenic Trail (AT), lung de 3 500 km. Cel mai înalt punct de pe AT este Clingmans Dome (2 030 m), dar turiştii mai puţin dornici de aventură pot ajunge cu maşina până la 91 m de vârf, pentru a admira panorama magnifică.

Parcul este cunoscut pentru abundenţa de flori sălbatice -superbe flori de câmp, orhidee, rododendroni şi azalee -, iar toamna culorile lui rivalizează cu cele din New England. Cei mai cunoscuţi locuitori ai parcului sunt urşii negri.

Alte activităţi populare în parc sunt raftingul şi tubingul, în timpul verii, sau schiul în scurtul sezon de iarnă.

CE SUNT

Unul dintre cete mai cunoscute parcuri naţionale din SUA.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina din Atlanta sau Charlotte.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Gatlinburg.

NU RATA

Peisajul văzut de pe Clingmans Dome.