parcul-national-georgian-bay-islands

Parcul Naţional Georgian Bay Islands

Parcul Naţional Georgian Bay Islands se întinde de-a lungul părţii de est a golfului şi este alcătuit din 59 de insule mici şi limbi de nisip. Aceste formaţiuni fac parte dintr-un arhipelag de 30 000 de insule, aflat chiar lângă Scutul Canadian.

Renumită pentru extraordinara diversitate a florei şi faunei concentrate într-o zonă neobişnuit de mică, această splendidă regiune, cu peisaje fabuloase şi ape limpezi, este perfectă pentru plimbări în caiac sau canoe, pentru camping şi drumeţii.

Insula Beausoleil, cea mai mare din parc, e formată din rocă dură de Shield, pe care cresc plante precum ienupărul, stejarul roşu şi pinul alb, răsucite şi contorsionate de vânt. Pustiite de retragerea unor gheţari străvechi, aceste roci sunt acoperite cu licheni şi punctate de mici iazuri şi lacuri în care trăiesc 33 de specii de amfibieni şi reptile – mai multe decât în oricare altă zonă a ţării. Acest superb peisaj auster a atras mulţi artişti, printre care faimosul grup canadian Cei Şapte.

În sud, insula Beausoleil este acoperită de păduri de diverse specii de conifere şi copaci de esenţă tare. Solul, dezvoltat pe calcar, e complet diferit de cel din nord. Vara abundă în flori colorate. Vino toamna, când pădurile par că iau foc de la nuanţele de roşu şi galben etalate de frunze.

Aici trăiesc o mulţime de animale rare, precum micuţul şarpe de cobalt cu gât inelat, şi singura şopârlă canadiană, Plestiodon fasciatus. Este unul dintre puţinele locuri unde poţi vedea şarpele cu clopoţei estic Missasauga, ameninţat cu dispariţia.

CUM AJUNGI ACOLO

Numai cu barca poţi ajunge în parc.

CÂND SĂ TE DUCI

Tot timpul anului

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Poţi ajunge cu şalupa sau taxiurile acvatice de la Honey Harbour sau Port Severn, de pe continent

NU RATA

O drumeţie pe traseul Cambrian, în partea de nord a insulei Beausoleil.