muntii-laurentini

Munţii Laurentini

Munţii Laurentini, de o frumuseţe extraordinară, sunt situaţi în Quebec, regiune cu munţi şi lacuri colonizată la sfârşitul secolului al XlX-lea şi, de peste 60 de ani, o atracţie foarte căutată de iubitorii de activităţi în aer liber.

Aceşti munţi străvechi, modelaţi de gheţari, vânturi şi ploi în milioane de ani, au înălţimi medii cuprinse între 300 şi 520 m, vârful cel mai înalt, Mont Tremblant, având 968 m. Satul şi staţiunea cu acelaşi nume se află în mijlocul zonei cu pârtii de schi.

Din timpuri străvechi, zona a fost un ţinut bogat, unde amerindienii au vânat animale sălbatice şi au adunat recolte; fauna este şi azi foarte abundentă. Mai ales iubitorii de păsări sunt răsfăţaţi vara de diversitatea speciilor din zonă, cunoscută ca paradis al marelui cufundar nordic, numit aici loon; râsul şi ţipătul lui ciudate se aud toată vara deasupra lacurilor de aici.

La sfârşitul lui septembrie, bogatele nuanţe de galben, maroniu şi auriu ale toamnei târzii sunt întregite de roşul arţarului, al cărui sirop se culege primăvara. Vara poţi face drumeţii, plimbări călare sau ciclism, pescuit, rafting sau plimbări cu caiacul.

Peisajul este spectaculos şi merită vizitat în orice perioadă a anului: şi când e acoperit cu o pătură groasă de zăpadă, şi când e abia înverzit de muguri primăvăratici, şi în verile încărcate de cântecul păsărilor.

CE SUNT

Un superb lanţ muntos din Quebec.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina din Montrâal sau Quebec.

CÂND SĂ TE DUCI

Din decembrie până în aprilie pentru schi, la sfârşitul primăverii şi vara pentru observarea păsărilor, la sfârşitul lui septembrie pentru culorile toamnei.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

L’Annonciation, la 15 km.

NU RATA

Impresionantul festival Simfonia Culorilor, din septembrie.

TREBUIE SĂ ŞTII

În mai şi iunie, muştele şi ţânţarii pot fi o prezenţă foarte neplăcută.