muntii-catskill-new-york

Munţii Catskill, New York

Situaţi la vest de oraşul New York, Munţii Catskill s-au format de fapt printr-o secţionare a platoului din Munţii Apalaşi. Este o zonă care se întinde pe circa 9 600 km- spre vest, către fluviul Hudson, alcătuită dintr-un teren colinar, dens împădurit, străbătut de defileuri şi râuri, de cascade şi lacuri ce asigură provizia de apă a New Yorkului.

Multe dintre vârfurile de aici ajung la 923 m, iar cel mai înalt dintre ele, Slide Mountain, are peste 1 230 m. Gheţarii din ere glaciare succesive au netezit aceste vârfuri şi au lărgit văile, iar procesul de eroziune este continuat de numeroase râuri şi izvoare.

În anii 1800, zona s-a dezvoltat rapid drept centru de prelucrare a lemnului şi de extracţie a travertinului şi bazaltului din munţi. Prima linie de cale ferată a fost deschisă in 1828, fapt care a accelerat dezvoltarea zonei. Din această cauză s-a născut şi una dintre primele iniţiative de conservare, iar din 1885 s-a emis o lege de protejare şi conservare a zonei.

Regiunea atrage de peste 100 de ani iubitori de vacanţe; aici vei găsi staţiuni, oraşe şi sate atractive, situate pe malurile râurilor, centre pentru activităţi în aer liber. O mulţime de activităţi recreative pot fi desfăşurate în zonă, tot timpul anului, cum ar fi pescuitul în râul Beaverkill, poate cel mai faimos râu din ţară pentru pescuitul de păstrăv. Poţi vizita şi oraşe artistice la modă, precum Woodstock sau Kingston.

Tot aici se află şi Parcul şi Rezervaţia Forestieră Catskill, cu 285 000 ha de teren deschis şi pădure, declarate parţial „pentru totdeauna sălbatice”. Parcul Catskill este un amestec de teren privat şi teren public – două treimi din el este deţinut de persoane particulare, dar statul achiziţionează mereu pământ care se adaugă rezervaţiei forestiere, ca să poată fi explorat şi admirat de oricine, pentru totdeauna.

CE SUNT

Minunată zonă de evadare, uşor accesibilă din New York.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

New York, la 160 km.

TREBUIE SĂ ŞTII

Regiunea Catskill e renumită pentru hotelurile evreieşti Borscht Belt, acolo unde s-au remarcat comici faimoşi precum Mel Brooks.