muntele-cadillac-parcul-naţional-acadia-maine-1

Muntele Cadillac, Parcul Naţional Acadia, Maine

Parcul Naţional Acadia, pe coasta atlantică a statului Maine, cuprinde insula Mount Desert, părţi din cele trei insule mici din apropiere şi o parte din zona continentală a peninsulei Schoodic. Pe insula Mount Desert, se află şaptesprezece munţi, printre care şi faimosul Cadillac.

Muntele Cadillac este alcătuit din granit roz şi este acoperit de păduri de pin şi picea. Se consideră că vârful lui e primul punct din SUA în care ajung razele soarelui între 7 octombrie şi 6 martie. De aici, într-o zi senină, poţi să vezi Nova Scoţia, care se află la 160 km înspre est, şi, la o distanţă aproximativ egală spre nord, cel mai înalt munte din Maine, Katahdin. Parcul în sine, văzut de aici, este o privelişte încântătoare, dar poţi să îl priveşti de aproape urmând splendidul traseu Park Loop Road, lung de 43 km.

Unicitatea parcului vine din faptul că a fost creat în mare parte de persoane particulare, care au înţeles pericolul supradezvoltării şi au ajutat la înfiinţarea lui. Preşedintele Woodrow Wilson l-a desemnat Monument Naţional în 1916, iar în 1929 a primit numele Acadia. Merită menţionat John D. Rockefeller Jr., care nu numai că a donat o treime din terenul parcului, dar a şi construit prin el 80 km de drumuri pentru trăsură, 17 poduri de granit şi două intrări.

În parc trăiesc o mulţime de animale sălbatice: 40 de specii de mamifere, animale marine, inclusiv foci şi balene, şi peste 300 de specii de păsări, jumătate dintre acestea fiind perechi care se înmulţesc aici, inclusiv şoimul călător. Aceşti prădători magnifici sunt acum în pericol de dispariţie, dar în ultimii cincisprezece ani s-a reuşit obţinerea mai multor pui.

CE ESTE

Singurul parc naţional din New England

CUM AJUNGI ACOLO

Un drum construit pe un dig face legătura între insula Mount Desert şi continent.

CÂND SĂ TE DUCI

Este deschis tot anul, dar vremea ideală e în iulie şi august.

CELE MAI APROPIATE ORAŞE

Pe insula Mount Desert există trei oraşe: Bar Harbor, Southwest Harbor şi Northeast Harbor

NU RATA

Răsăritul de soare din vârful muntelui Cadillac.

TREBUIE SĂ ŞTII

Cu o înălţime de 471 m, Cadillac este cel mai înalt munte de pe coasta de est.