rezervaţia-naţională-masai-mara

Rezervaţia Naţională Masai Mara

În sud-vestul Kenyei, în apropiere de graniţa cu Tanzania, Rezervaţia Naturală Masai Mara este unul dintre cele mai bune situri sălbatice din toată lumea. Câmpiile şi tufişurile de acacia adăpostesc lei şi gheparzi, babuini, zebre, hiene pătate, antilope, girafe Rothschild şi comune, bivoli, rinoceri albi, gazele Thompson şi Grant, dik dik, antilope kongoni, topi, impala şi Roan.

Turme de elefanţi hălăduiesc printre arbuşti, iar râul Mara asigură apă şi bălăceală pentru hipopotami şi camuflaj pentru leoparzi şi crocodili. Rinocerul negru este tot mai rar şi mai greu de văzut.

Peste 450 de specii de păsări au fost văzute aici, inclusiv barza cu coroană, flamingi, struţi, pelicani, pasăre-rinocer, marabu, pasăre-secretar şi sute de vulturi care urmăresc turmele de erbivore migratoare, sperând să profite de resturile cinei vreunui leu.

Masai e renumită şi ca locul unde se petrece unul dintre cele mai frumoase spectacole ale naturii: migraţia anuală a peste 1 200 000 de antilope gnu, peste 350 000 de gazele Thomson şi peste 190 000 de zebre. În mai şi iunie, aceste animale părăsesc parcul din apropiere, Serengeti, şi se îndreaptă spre nord, de unde se întorc în octombrie, urmărind păşunile primăvăratice care înverzesc după ploile sezoniere.

O vizită în această zonă întinsă şi bogată, plină de animale sălbatice spectaculoase, este o experienţă pe care nu o poţi uita uşor.

CE ESTE

Una dintre cele mai bune rezervaţii de vânătoare din lume.

CUM AJUNGI ACOLO

Există două aeroporturi în interiorul rezervaţiei, dar majoritatea excursioniştilor vin cu maşina de la Nairobi.

CÂND SĂ TE DUCI

Iulie-septembrie pentru a vedea migraţia sau în orice perioadă a anului pentru a vedea animale rezidente.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Narok, la 67 km.

NU RATA

O plimbare cu balonul deasupra rezervaţiei.

TREBUIE SĂ ŞTII

Pentru siguranţa lor, vizitatorii trebuie să stea lângă ghizi şi paznici masai.