parcul-transfrontalier-marele-limpopo

Parcul Transfrontalier Marele Limpopo

Parcul Transfrontalier Marele Limpopo a fost conceput ca perlă a coroanei pentru viaţa sălbatică din Africa. Atunci când va fi gata, va deveni cel mai mare parc de animale sălbatice din lume, urmând să includă Parcul Naţional Kruger şi Rezervaţia MalaMala din Africa de Sud, Parcul Naţional Limpopo din Mozambic, Parcul Naţional Gonarezhou, Sanctuarul Manjini şi Ana de Safari Malipati din Zimbabwe.

Unificarea acestor rezervaţii va crea o arie protejată cu o suprafaţă de circa 35 000 km2, cam de mărimea Belgiei. Şi există planuri de a adăuga la această suprafaţă încă 100 000 km2.

Un asemenea parc îi oferă vizitatorului una dintre cele mai bune partide de safari din Africa. Nu e nevoie să mai spunem că „Cei Cinci Mari“ (leu, leopard, rinocer, bivol şi elefant) pot fi văzuţi aici. Însă diversitatea speciilor este atât de mare, încât vizitatorul este cu adevărat răsfăţat.

Accesul în parc se face prin mai multe intrări, dar poarta Giriyondo, aflată la numai 100 km de aeroportul Phalaborwa, este probabil cel mai bun punct de intrare. Odată ajunşi aici, vizitatorii vor fi liberi să se plimbe fără nicio restricţie pe teritoriile a trei ţări.

Acest uriaş parc transnaţional nu există doar pentru beneficiul vizitatorilor. Una dintre principalele ameninţări la adresa animalelor este fragmentarea habitatelor. Această nouă arie, mai mare, va conţine ecosisteme complete, nu habitate fragmentate, ca în prezent.

Lărgirea zonei este o veste bună mai ales pentru elefanţii din parcul Kruger, a căror populaţie a crescut mult peste capacitatea de susţinere a rezervaţiei actuale.

Pe lângă fauna minunată, parcul va avea şi o mulţime de trasee aventuroase de off-road, pescuit sportiv, croaziere pe lac, dar şi posibilitatea cunoaşterii culturii locale, prin dansuri, poveşti şi demonstraţii ale vracilor tradiţionali.

CE ESTE

Un parc imens, întins pe teritoriile a trei ţări.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până la Phalaborwa, apoi cu maşina până la Giriyondo.

CÂND SĂ TE DUCI

Mai-septembrie, dar sunt multe lucruri de văzut oricând.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Phalaborwa, la 100 km de parc.

TREBUIE SĂ ŞTII

Partea aflată pe teritoriul Republicii Zimbabwe nu este încă deschisă.