parcul-naţional-simien

Parcul Naţional Simien

Parcul Naţional Simien este amplasat într-unul dintre cele mai spectaculoase decoruri de pe Pământ. De-a lungul mileniilor platoul ethiopian a fost erodat, transformându-se într-o întindere plată, cu aspect selenar, din care se ridică vârfuri separate de defileuri abrupte, coborând spre câmpii şi văi largi.

Cu o înălţime de 4 620 m, Ras Dejen este al patrulea munte ca înălţime din Africa, iar în zonele înalte ale parcului ninge des, chiar dacă suntem la numai 13 grade nord de ecuator; temperaturile pot coborî sub 0°C în orice perioadă a anului.

Specificul parcului constă în faptul că aici există multe animale foarte rare, inclusiv ibexul walia, întâlnit numai aici, babuinul gelada, vulpea de Simien şi un număr redus de lupi ethiopieni.

Relieful uimitor este perfect pentru drumeţii; de la văile joase pe care le cultivă ţăranii şi unde sunt crescute animale, trecând prin pădurile alpine până sus, spre păşunile înalte, unde printre plantele spectaculoase vei găsi uriaşe lobelia şi crini-făclie (Kniphofia).

Drumurile montane dintre sate înlesnesc accesul către orice zonă.

CE ESTE

Parc naţional înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu un relief extraordinar.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la Gondar.

CÂND SĂ TE DUCI

Ideal e în perioada septembrie-noiembrie.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Gondar, la 101 km.

TREBUIE SĂ ŞTII

E obligatoriu să ai un ghid şi un însoţitor înarmat.