munţii-drakensberg

Munţii Drakensberg

Înscris în anul 2000 în Patrimoniul Mondial UNESCO, lanţul muntos Drakensberg, sau Munţii Scorpiei, este un afloriment cu stânci ascuţite şi albăstrui care formează o parte din graniţa naturală dintre Africa de Sud şi regatul Lesotho.

Munţii Drakensberg, cel mai înalt lanţ muntos din Africa de Sud, separă şesurile costale din KwaZulu Natal de interiorul înalt al ţării. Multe vârfuri depăşesc 3000 m, iar cel mai înalt dintre ele, Thabana Ntlenyana, ajunge la 3482 m.

Acest ţinut aspru este străbătut de râuri şi pârâie care creează un peisaj spectaculos, cu defileuri şi albii. Printre cele mai înalte atracţii se numără cascada Tugela, în Parcul Naţional Regal Natal. Cinci cascade alcătuiesc a doua dintre cele mai înalte căderi de apă de pe planetă, pentru că apa se prăbuşeşte de la 947 m într-un „amfiteatru”, cu un debit de 1 m3/sec.

În vreme ce zonele mai înalte ale muntelui sunt un paradis pentru drumeţi, există şi numeroase rezervaţii naturale şi parcuri de vânătoare cunoscute sub denumirea de Ukhahlamba-Drakensberg, din Patrimoniul Mondial, în care sunt protejate o mulţime de animale care trăiesc în habitate diferite: aproape 300 de sperii de păsări, dintre care multe extrem de rare, 48 de specii de mamifere,, dar şi peste 2 150 de specii de plante.

CE SUNT

Lanţ muntos de 1000 km în sudul Africii.

CUM AJUNG ACOLO

Cu maşina de la Pretoria, dinspre nord, sau din Durban, dinspre Sud.

CÂND SĂ TE DUCI

Noiembrie-martie.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Ladysmith, la 70 km.

NU RATA

Picturile rupestre ale tribului san, înfăţişând relaţiile dintre indigeni şi animalele pe care le vânau.

TREBUIE SĂ ŞTII

Iarna poate să fie foarte frig.