muntele-table-mountain

Muntele Table Mountain

Aflat aproape chiar în vârful sudic al Africii, Table Mountain creează un fundal mirific pentru oraşul Cape Town, care se întinde în jurul său. Platoul lui neted este de circa 3 km diametru, având în vest Capul Leului şi în est Vârful Diavolului.

Numele („masă“, în limba engleză) îi vine de la ceaţa care se formează pe neaşteptate pe vârf, revărsându-se apoi pe versanţi şi înfăşurându-l ca o faţă de masă. Muntele face parte din Parcul Naţional Table Mountain, care acoperă o suprafaţă mai mare.

În general, turiştii iau telefericul până în capătul vestic al platoului, dar există şi numeroase trasee de drumeţie sau de escaladă. Cel mai înalt punct de pe munte, la 1 086 m, este Mclear’s Beacon, în capătul estic. O mulţime de alei largi şi de cărări special construite permit explorarea acestei zone fără a o deteriora.

Peste 1 470 de specii de plante au fost descoperite pe acest gigant de gresie, multe făcând parte din flora numită fynbos. De asemenea, aici cresc şi multe specii de proteacee. Printre animalele care pot fi văzute în zonă se numără damanul de stâncă, mangusta, babuinul, antilopa, şarpele şi porcul spinos.

Există un proiect care prevede reintroducerea antilopei pitice în regiune, în 2003 fiind eliberate aici mai multe exemplare.

Aici poţi privi de aproape natura, dar si panorama oraşului şi coasta oceanului sunt magnifice.

CE ESTE

Munte care domină oraşul aflat în jurul său.

CUM AJUNGI ACOLO

Pe jos sau cu telefericul din Cape Town.

CÂND SĂ TE DUCI

În zilele senine de vară.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Cape Town

NU RATA

Panoramele uimitoare din vârf.

TREBUIE SĂ ŞTII

Chiar şi în zilele cele mai calde trebuie să ai la tine o jachetă, pentru că, atunci când se formează ceaţă, temperatura scade dramatic.