grădinile-subacvatice-de-la-hurghada

Grădinile subacvatice de la Hurghada

Coasta Mării Roşii se întinde spre sud, de la canalul Suez, vreo 800 km. Hurghada, care până nu de mult era doar un sat liniştit de pescari, este acum un centru de scufundări şi snorkelling cunoscut în toată lumea, poartă de intrare spre nenumărate „grădini” subacvatice pline de culoare.

Frumuseţea locului vine din recifele fabuloase, aflate la numai 10 m de plajă, care abundă în peşti multicolori, accesibile astfel tuturor celor care vor să se bucure de această lume subacvatică. Dacă nu ştii să înoţi, poţi face o excursie într-o ambarcaţiune cu fund de sticlă, prin care poţi privi recifele aflate în ape uimitor de limpezi.

Există numeroase repere faimoase, fiecare cu specificul său. Casa Delfinului este o culme situată în capătul vestic al Sha’ab El Erg, un recif mare în formă de semilună, cu o lagună interioară cu ape puţin adânci. Reciful este acoperit de corali plaţi şi de gigantici corali-evantai în care trăiesc mai multe familii de delfini; adâncimea maximă a apei este aici de 12 m.

Micul Giftun, aflat în Parcul Naţional Insula Giftun, este un fantastic teren de joacă pentru scufundători cu experienţă. Aici se află peşteri, canioane şi pereţi verticali, corali negri şi peşti mari, precum rechinul alb de recif, baracuda şi rechinul-balenă.

„Acvariul” este o reţea de grădini de coral aflate la o adâncime maximă de 15 m, loc excelent pentru a deprinde arta scufundării. Aici poţi vedea în total 400 de specii de coral şi 1 500 de specii de peşte, dar şi ţestoase şi delfini.

Mediul marin este protejat, iar mica taxă zilnică pe care o plăteşti se duce către proiecte de conservare şi protecţie. Există peste 100 de puncte în care se fac scufundări; coralii au nevoie de mulţi ani pentru a creşte şi sunt delicaţi şi friabili, deci trebuie protejaţi.

CE SUNT

Zonă vastă cu recife fabuloase, perfectă pentru snorkelling, scufundări şi alte sporturi acvatice.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până la Hurghada.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând, dar în perioada mai-octombrie apa este mai caldă.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

Hurghada se află chiar pe plajă.

NU RATA

Vestigiile romane de la Gabal Abu Durkan.

TREBUIE SĂ ŞTII

Cimitirul epavelor de la Sha’ab Abu Nuhas poate fi vizitat dacă faci o excursie mai lungă cu vaporul, în cadrul căreia poţi face şi scufundări.