defileurile-bras-de-caverne

Defileurile Bras de Caverne

Insula franceză Reunion se află la circa 650 km în largul coastelor estice ale Madagascarului, în apropiere de Mauritius. Lungă de circa 65 km şi lată de 45 km, este o destinaţie populară pentru turiştii în căutare de aventură, atraşi de perspectiva explorărilor şi drumeţiilor în spectaculoasa regiune montană din mijlocul insulei.

Defileurile create prin fracturări vulcanice, cum este şi albia râului Bras de Caverne, au făcut ca accesul în zonă să fie foarte dificil; ca urmare, aici s-au păstrat neatinse păduri tropicale umede în care cresc ericacee gigantice, ferigi şi licheni, spre deosebire de părţile mai joase ale insulei, de unde au dispărut în mare parte.

Unul dintre cele mai mari şi, cu siguranţă, cel mai celebru dintre aceste defileuri este Trou de Fer (Gaura de Fier). Pe o distanţă de circa 3,5 km, râul Bras de Caverne coboară brusc cu aproape 930 m, formând trei cascade impresionante, după care pleacă şerpuit prin valea îngustă a canionului până când se întâlneşte cu Riviere du Mat, în drumul lui spre Oceanul Indian.

Un număr considerabil de amatori de sporturi extreme, mai ales francezi, au luat în stăpânire canionul în ultimii ani, iar Trou de Fer, descoperit abia în 1989, a devenit o adevărată atracţie pentru ei, punându-le în faţă multe provocări.

CE SUNT

Ravene dramatice înconjurate de pădure tropicală.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la St. Andre, prin Salazie.

CÂND SA TE DUCI

Mai şi iunie.

CEL MAI APROPIAT ORAŞ

St. Andre, la 25 km.

NU RATA

Vulcanii Piton de la Fournaise şi Piton des Neiges.

TREBUIE SĂ ŞTII

Cazarea pe insulă este destul de scumpă, iar rezervările trebuie făcute cu mult timp în avans.